Placuszki Z Cukinii Ze Świeżą Mozzarellą I Pomidorami
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj placki z cukinii ze świeżym mozzarellą i pomidorami. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 326 kalorii, 17 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 1,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli morskiej, proszku czosnkowego, sera mozzarella i oregano. Ten przepis polubiło 75 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 54%. Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj placki z cukinii z sałatką z ziół i mozzarelli, placki ze świeżej kukurydzy i pomidorów oraz świeży mozzarella i pomidory.
Instrukcje
Do dużej miski włóż cukinię, mąkę, sodę oczyszczoną, parmezan, czosnek w proszku, oregano, majeranek, bazylię, czarny pieprz i sól koszerną i dokładnie wymieszaj. W osobnej misce ubić jajka z maślanką i wymieszać masę jajeczną z masą cukinii, tak aby powstało ciasto.
Rozgrzej olej roślinny i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż olej zacznie mienić się pod wpływem ciepła, i delikatnie włóż około 1/4 szklanki ciasta z cukinii na każdy placek do gorącego oleju. Smażyć placki partiami na złoty kolor po obu stronach, około 3 minuty na stronę; odsączyć na ręcznikach papierowych i odstawić placki, żeby pozostały ciepłe.
Aby podać, na każdym cieście połóż plaster sera mozzarella i plasterek pomidora; posypać solą morską.