Placki ziemniaczane z mozzarellą i Pesto

Placki ziemniaczane z mozzarellą i Pesto
Placki ziemniaczane z Mozzarellanem i Pesto to lacto ovo vegetarian hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Za $1.2 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś rdzawe ziemniaki, sos pesto, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka ziemniaczana z bazylią Pesto z pomidorami i mozzarellą, Ciastka ziemniaczane i brukiew z cebulą (ciasta Neeps i Tattie), oraz Ciasta z komosy ryżowej z bakłażanem-Ragù pomidorowym i wędzoną mozzarellą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
3
Piecz ziemniaki bezpośrednio na ruszcie piekarnika, aż trochę się rozgotują, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Odstawić do ostygnięcia, przeciąć na pół i wyjąć miąższ. W razie potrzeby zarezerwuj skórki ziemniaków do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5
Opuść piekarnik do 250 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Przełóż ziemniaki przez ricer ziemniaczany lub zetrzyj je na dużych otworach tarki pudełkowej. Powinieneś mieć około 6 filiżanek. Dopraw ziemniaki solą i pieprzem, a następnie podziel je na 16 równych kulek. Wciśnij każdą kulkę w pasztecik o grubości około 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
7
Pokrój połowę sera na kawałki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8
Umieść kawałek sera na środku każdego z 8 pasztecików. Przykryj pozostałymi pasztecikami. Uformuj placki w gładkie krążki. Lekko posyp placki z obu stron mąką. (Placki ziemniaczane można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do 1 dnia przed gotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
9
Podgrzej 12-calową patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodaj 3 łyżki oleju i podgrzewaj, aż olej zacznie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
11
Umieść 4 placki na patelni. Kiedy usłyszysz skwierczenie kotletów, zmniejsz ogień do średniego. Gotuj, aż będą brązowe i chrupiące z obu stron, łącznie 10 do 12 minut, obracając raz. Jeśli ziemniaki wchłoną cały olej, dodaj kolejną łyżkę lub 2 oleju na patelnię i ugotuj pozostałe 4 placki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej podgrzej pesto w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund lub do całkowitego ogrzania. Zetrzyj pozostałą mozzarellę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Posyp każdy placek ziemniaczany startą mozzarellą i wstaw do piekarnika o temperaturze 250 stopni F, aż ser się rozpuści. Nałóż pesto na każde ciasto i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Viva Diva Moscato Prosecco z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Viva Diva Moscato Prosecco
Viva Diva Moscato Prosecco
Elegancki kwiatowy bukiet z nutą świeżego krojonego chleba i brzoskwini comring na pierwszy plan.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn