Placki Ziemniaczane

Placki Ziemniaczane
Placki ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to Żydowskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skrobi ziemniaczanej, cebula, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 46%. Podobne przepisy to Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Placki ziemniaczane mamy.

Instrukcje

1
Używając tarki ręcznej lub robota kuchennego, rozdrabniaj ziemniaki, pracując nad dużą miską zimnej wody lub często przenosząc rozdrobnione ziemniaki do wody. Cebulę rozdrobnić i dodać do miski (jeśli używasz zielonej cebuli, rezerwy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
TarkaTarka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Odstawić na 30 minut.
3
Drenaż mieszanki ziemniaków; wytrzyj miskę do czysta. Rękami wyciśnij nadmiar wody z dużej garści mieszanki ziemniaków, a następnie ułóż ją na czystym ręczniku kuchennym. Ziemniaki szczelnie zamknąć w ręczniku i przekręcić, aby wykręcić pozostałą wilgoć. Powtórz, aby wysuszyć wszystkie ziemniaki, używając świeżych ręczników w razie potrzeby. Powrót ziemniaki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj jajka, skrobię ziemniaczaną, sól i pieprz (i zieloną cebulę, jeśli używasz) do miski i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
5
Wlać 1/2 cala oleju do 10 - do 12-calowej patelni (z boków co najmniej 2 w. wysoki) na średnim-wysokim ogniu. Gdy powierzchnia oleju lekko marszczy, czerpać 1/3 szklanki mieszanki ziemniaków w jedną rękę, a następnie włączyć go do szerokiej szpatułki. Spłaszczyć mieszaninę do naleśnika o grubości około 1/2 cala. Delikatnie przesuń każde ciasto z łopatki do gorącego oleju, 3 do 4 naleśników na partię (nie tłocz patelni). Gotować, aż krawędzie naleśników są chrupiące i dobrze rumiane, a spody są złotobrązowe (podnieś szpatułką, aby sprawdzić), o 3 protokół. Obróć i gotuj, aż pozostałe Strony będą złociste, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby odcedzić na krótko, a następnie ogrzać w piekarniku 200 podczas gotowania pozostałych naleśników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn