Placki z pieczarek i soczewicy z polewą biszkoptową Gouda

Placki z pieczarek i soczewicy z polewą biszkoptową Gouda
Pieczarkowo-Soczewicowe paszteciki z polewą biszkoptową Gouda to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 625 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, borowiki, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Placki Z Pieczarek I Soczewicy Z Polewą Biszkoptową Gouda, Indywidualne Placki Wołowe Z Polewą Biszkoptową, oraz Zapiekanki z kurczakiem i warzywami z polewą biszkoptową.

Instrukcje

1
Połącz 3 szklanki zimnej wody, soczewicy i 1/4 łyżeczki soli w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić; odstawić soczewicę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Wlać 3 szklanki wrzącej wody na porcini w średniej misce; moczyć 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usunąć porcini z moczonej cieczy, wycisnąć do sucha i grubo posiekać. (Rezerwy moczenie cieczy.)
5
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać świeże grzyby. Smażyć 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Grzybyświeże Grzyby
7
Dodaj 1 łyżkę oleju, cebulę, marchew, szałwię i tymianek. Smażyć 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Mąkę wymieszać z warzywami; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
10
Dodać płyn do namaczania porcini.
11
Wymieszać z borowikami, ziemniakami, sosem sojowym i pastą pomidorową. Przykryć; dusić, aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, 13 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos SojowySos Sojowy
ZiemniakZiemniak
12
Dodać soczewicę, doprawić solą i pieprzem. Podziel wypełnienie na cztery 2-szklankowe miseczki żaroodporne. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól połączyć w procesorze; blend 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Dodać maślankę; pulsować, aż ciasto utworzy wilgotne grudki. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić na 4 równe części; kształt każdy na 2/3-calowy-gruby dysk. Ułożyć na szczycie nadzienia okrągłe okr.na wierzchu serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
SerSer
CiastoCiasto
5
Piec ciasta pot na blasze do pieczenia, aż tester włożony do biszkopt polewa wychodzi czysty, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
6
W porcji: 475 kalorii, 11 g tłuszczu, 10 g błonnika

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)1Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy4Batoniki toffi Heathschłodzone niesolone masło pokrojone w kostkęschłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach1marchewka pokrojona w grube na 1/4 calamarchewka pokrojona w grube na 1/4 cala281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone borowikisuszone borowiki2Batoniki toffi Heathsuszona szałwiasuszona szałwia0Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże pieczarki pokrojone w plasterkiświeże pieczarki pokrojone w plasterki1łyżka czerwony ocet winnyząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) grubo starty ser Gouda około 3 uncji(pakowane) grubo starty ser Gouda około 3 uncji1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesoczewicasoczewica23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek, podzielonaoliwa z oliwek, podzielona1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana0Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła1Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła4Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala12 łyżeczki czosnku w proszkuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejZiemniaki Yukon Gold, obrane, pokrojone w 1/2 cala kawałkiZiemniaki Yukon Gold, obrane, pokrojone w 1/2 cala kawałki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn