Placki z dyni i ciecierzycy z zimową zielenią i sałatką z orzechów laskowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj squasha i ciecierzycy z zimowymi zieleniami i sałatką z orzechów laskowych spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 437 kalorii. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka soku z cytryny, płatki chile, jajko arge i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Garlicky Winter Greens i ciecierzyca, Placki Do Squasha Zimowego, oraz Soufflé z dynią zimową i zielenią.
Instrukcje
Grzać orzechy laskowe na obramowanej blasze do rumiane i pachnące, 5 do 8 protokół.
Umieść squash w pojemniku bezpiecznym dla mikrofal z 1/4 szklanki wody i przykryj folią. Gotować na wysokiej, aż squash jest miękka po przekłuciu, o 3 protokół.
Pulsuj chleb w robocie kuchennym, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać squasha i ciecierzycy i pulsować, aż lekko grube.
Dodaj jajko, mąka, szałwia, sól, pieprz i płatki chile. Pulsuj, aż się zmieszasz.
Rozgrzać 3 łyżki. olej na dużej patelni na dużym ogniu. Drop 1/4-szklanki porcji mieszanki squasha do oleju, co kilka placków na raz, i gotować, obracając raz, aż złoty kolor, o 3 protokół z każdej strony.
Wrzucić zieleninę z pozostałymi 3 łyżkami. olej, sok z cytryny i orzechy laskowe.
Placki do squasha podawać z sałatką.