Placki z czosnkiem, pomidorem i bazylią
Pieczony czosnek, pomidor i placki bazylii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 43 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z pieczonym sosem czosnkowo-pomidorowym i bazylią, Pieczony czosnek i Mozzarella klopsiki z pomidorem-bazylia Marinara, oraz Kremowa pomidorowa zupa Bazyliowa z pieczonym czosnkiem i serem Asiago dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i 1 łyżeczka soli do mieszaniny drożdży, mieszając, aż dobrze wymieszane. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Gdy ciasto rośnie, usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Owinąć głowę w folię.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Przykryć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; posypać mąką kukurydzianą.
Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali. Lekko posmarować ciasto sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 10 minut lub do lekko rumiane; wyjąć z piekarnika.
Połącz miąższ czosnku, pomidora i pozostałe składniki w średniej misce.
Rozprowadzić mieszaninę sera na skorupie; piec w 400 przez 15 minut lub aż lekko rumiane.