Placki Ricotta
Need a wegetariańska przystawka? Placki Ricotta może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, skórki z cytryny, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, oraz Placki Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 1/2 cala oleju w dużym szerokim ciężkim rondlu, aż zarejestruje 188°.
W międzyczasie w misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i 1/4 łyżeczki soli.
W innej misce ubić ricottę, jajka, cukier granulowany i wanilię, a następnie ubić mieszankę mąki.
Pracując partiami, delikatnie upuść poziome łyżki ciasta i smaż, od czasu do czasu obracając, aż do głębokiego złota, około 3 minut na partię.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Pył obficie cukrem cukierniczym.