Placki Mini Taco Tamale
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj ciastek Mini Taco Tamale. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 12 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka jajka, skondensowana zupa Cheddar firmy campbell®, kukurydza z kernela i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Placki Mini Tamale, Mini placki z fasoli i kukurydzy, oraz Pieczone ciasto z Chile, serem i bekonem Mini-Tamale.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F. Linia 12 (2 1/2 cala) muffin-patelni kubki z kubków do pieczenia.
Gotować wołowinę w 10-calowej patelni na średnim ogniu, aż dobrze rumiane, mieszając często do oddzielenia mięsa.
Wyjmij patelnię z ognia. Wymieszaj zupę, kukurydzę, chiles i przyprawę taco.
Wymieszać mieszankę muffinek kukurydzianych, jajek i mleka zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki wołowiny do każdej filiżanki do pieczenia.
Na każdej z nich rozprowadzić ok.1 łyżki muffinki kukurydzianej.
Piec przez 20 minut lub do momentu, gdy polewa kukurydziana będzie złotobrązowa. Na wierzchu po 1 łyżce sera.
Piec przez 5 minut lub aż ser się rozpuści.