Placki kukurydziane nadziewane serem (Arepas Rellenas de Queso)
Placki kukurydziane nadziewane serem (Arepas Rellenas de Queso) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 407 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 1479 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Smażone placki z serem (Arepas de Queso), Grillowane Arepy z serem farmerskim (lub Queso Blanco), oraz PLACKI KUKURYDZIANE Z KURCZAKIEM I AWOKADO (AREPAS CON POLLO Y AGUACATE) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać masarepę, wodę, sól i masło. Ugniataj dłońmi przez około 3 minuty zwilżając dłonie wodą podczas pracy.Z ciasta uformować 6 małych kulek.
Umieść każdą kulkę między 2 plastikowymi torbami lub pergaminem i płaską pokrywą doniczki spłaszczyć do około 1/3 cala. Arepas powinny mieć około 5 " średnicy.
Dodaj masło do nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Umieść arepas na patelni i gotuj około 3 minut z każdej strony, aż utworzy się skorupa lub dopóki nie będą złote.Podziel arepas za pomocą noża, jak to zrobić z angielskim muffin i stuff wit 2 plastry sera mozzarella.
Umieść nadziewane arepas z powrotem na patelni na średnim ogniu i gotować 2 protokół z każdej strony lub aż ser topi się i służyć natychmiast.