Placki kukurydziane i przyprawione żurawiną
Placki kukurydziane i przyprawiona żurawina to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Przyprawiona Żurawina, Przyprawione brzoskwinie i żurawiny w filiżankach Filo, oraz Przyprawiona dyniowa Granola z nerkowcami i żurawiną.
Instrukcje
Masło i cukier sześć 3/4 szklanki ramekins. W małym rondlu zagotuj mleko i masło. Off ciepła, trzepaczka w mączce kukurydzianej, aż będzie gładka. Przykryć i odstawić, aż płyn całkowicie się wchłonie.
W międzyczasie, w średniej misce, ubić białka, aż utworzą się jędrne szczyty. W innej średniej misce ubić żółtka z 1/3 szklanki cukru.
Dodać mąkę kukurydzianą i trzepaczką, aż będzie gładka. Wchodzisz w białych aż nie smugi pozostają. Łyżka ciasto do ramekins. Uruchom czubek kciuka wokół krawędzi każdego ramekin więc ciasta wzrosnąć prosto.
Piec ciasta przez 22 minuty lub do złotego, wyrośniętego i jędrnego w dotyku.
W międzyczasie zawiąż anyż Gwiaździsty, ziarna pieprzu i laskę cynamonu w mały pęczek gazowy. W średnim rondlu połącz wino, pozostały 1 szklankę cukru i pakiet przypraw i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Dodać żurawinę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zaczną pop, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś żurawinę do miski. Odrzuć wiązkę przypraw i gotuj płyn na umiarkowanym ogniu, aż będzie gęsty i syropowaty, około 15 minut. Żurawinę wrzucić do syropu. Uruchom cienki nóż wokół boków ciasta i unmold.
Placki kukurydziane podawać z przyprawioną żurawiną.