Placki Grzybowo-ryżowe z cytrynowo-koperkową śmietaną
Placki Grzybowo-ryżowe z cytrynowo-koperkową śmietaną to Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 570 kalorii, 10g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 246 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pół na pół, ryż, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Patelnia z kurczakiem i grzybami z ryżem, Dip Koperkowy Z Kwaśną Śmietaną, oraz Wędzony łosoś W / Chili placki kukurydziane i kwaśną śmietaną Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piekarniku na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż uwolnią większość swojego płynu i zaczął brązowieć, o 12 protokół.
Dodaj szalotkę, tymianek, sól i pieprz do smaku i gotować o 2 protokół więcej.
Dodaj wermut lub sherry i deglaze patelni, skrobanie rumiane kawałki z dna patelni.
Pieczarki przełożyć do dużej miski z ugotowanym ryżem.
Mąkę posypać mieszanką ryżową i lekko doprawić solą i pieprzem. Jajka ubić śmietaną i dodać do mieszanki ryżowej. Dokładnie wymieszać, aby połączyć.
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż się połysk. Opakowanie mieszanki ryżu do miary 1/3 Puchar i dodać do gorącej patelni, aby utworzyć ciasto. Powinieneś być w stanie zmieścić około 6 placków na patelni; nie tłocz patelni. Gotować placki niezakłócone, aż rumiane i chrupiące z jednej strony, o 6 protokół. Flip placki i gotować i rumiane z drugiej strony, o 5 protokół.
Przenieś placki na wyłożoną ręcznikiem papierowym tacę, aby osuszyć.
Usunąć wszelkie zabłąkane kawałki ryżu lub grzybów z patelni łyżką szczelinową i dodać około 3 łyżki oleju, aby ugotować Pozostałe placki. Podczas gotowania wymieszaj śmietanę, sok z cytryny i skórkę oraz koperek. Top odsączone placki z mieszaniny śmietany i podawać natychmiast.