Placki Groszkowe z ostrą papryką

Placki Groszkowe z ostrą papryką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Black-Eyed Pea Fritters z papryką Na Ostro spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 14 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, jajko, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Placki z groszku czarnookiego z sosem z ostrej papryki, Placki Z Groszku Czarnookiego, oraz Black Eyed Pea Fritters.

Instrukcje

1
Włóż groszek do wody, aby pokryć 2 cale i moczyć 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
2
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
Papryka Purée, cebula, pomidory, chile, i sól w 2 partiach w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie wymieszać przecieru (należy zachować ostrożność, ponieważ będzie rozprysk). Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje, 8 do 10 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Purée groch, cebula, i chile w robocie kuchennym, aż tak gładkie, jak to możliwe, następnie wymieszać w jajku i soli. Przy włączonym silniku dodaj 3 łyżki wody i zmiksuj, aż będzie gładka i puszysta (w razie potrzeby dodaj pozostałą łyżkę wody, aby uformować ciasto na tyle cienkie, że spadnie z łyżki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
GrochGroch
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1
Rozgrzać olej w 4-kwartowym ciężkim garnku (najlepiej żeliwnym), aż termometr zarejestruje 182°. pracując partiami po 8, delikatnie upuść łyżki ciasta do gorącego oleju, używając małej łyżki do zeskrobania ciasta z łyżki stołowej. Smażyć, stale mieszając (aby nie dopuścić do zbyt szybkiego brązowienia placków), do złotego koloru, około 2 minut, następnie przełożyć do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powrót oleju do360 między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn