Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem"śmietana"

Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem
Porcini Mushroom Latkes with Mushroom Salad and Chive "Cream" might be just the Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 389 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, warzywa dla niemowląt, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 61 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Borowiki pieczarkowe z sosem pieczarkowym, Fettuccine W Sosie Borowikowym, oraz Grillowane grzyby Portobello w sosie borowikowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć porcini i wrzącej wody w misce. Namoczyć do miękkości, około 30 minut. Odcedzić, wyciskając całą ciecz. Porcini.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Blend ziemniaki i 1/2 szklanki cebuli w procesorze, aż drobno zmielone i niektóre formy płynne. Włącz mieszankę na ręcznik kuchenny. Zebrać ręcznik wokół i wycisnąć mieszaninę bardzo suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Zeskrobać do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj 1 1/2 szklanki cebuli i następne 4 składniki. Mieszaj, aż ciasto stanie się wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodaj porcini.
6
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiej dużej patelni, aby pokryć dno; podgrzać na średnim ogniu. Pracując partiami, upuść mieszaninę ziemniaków na patelnię przez skąpe 1/4 cupfuls. Spłaszczyć na 2 1/2-calowe Naboje. Gotować, aż złoty, 3 do 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Odstawić w temperaturze pokojowej. Rewarm w piekarniku 204° do chrupkości, 4 do 5 minut na stronę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Wymieszać nondairy kwaśną śmietanę, szczypiorek, i 1 1/2 łyżki octu w małej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
OcetOcet
SzczypiorekSzczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać czosnek i wszystkie grzyby, posypać solą i pieprzem. Sauté aż brązowy, 6 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
5
Posypać 2 łyżkami octu; wrzucić. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
6
Pokrywają latkes na talerzach. Kopiec zieleni obok; wierzch z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ZieloniZieloni
7
Podawać ze szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
KremKrem
1
Spróbuj pełnowartościowego koszernego białego wina, takiego jak BARON HERZOG 2007 CENTRAL COAST CHARDONNAY (California $13).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn