Placek śliwkowo-imbirowy
Placek śliwkowo-imbirowy może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na 99 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz mąkę, strąki kardamonu, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niskotłuszczowy Placek Śliwkowy, Plum Cobbler, oraz Plum Cobbler dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć śliwki i imbir ze skrobią kukurydzianą w dużej misce, aż dobrze się połączą. Wrzuć do 10-calowej patelni żeliwnej lub nieprzywierającej z cukrem, solą, anyżem i kardamonem.
Dodać 1/4 szklanki wody i umieścić na średnim ogniu, aż gotuje. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać powolne dusić i gotować, aż można narysować linie w dolnej części patelni z łyżką, o 15 protokół.
Usuń strąki anyżu i kardamonu i wyrzuć.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Dodaj masło, wcierając je w mąkę, ściskając na długie, płaskie kawałki między opuszkami palców a kciukiem. Gdy mieszanina wygląda na mączną, dodać 1/2 szklanki maślanki i mieszać razem z rękami, aż mieszanina grudki razem w spójną masę po naciśnięciu. Jeśli to konieczne, włączenie do 2 łyżki więcej maślanki. Uważaj, aby nie przesadzić ciasto.
Uformować dwie łyżki kulek łyżką porcji lub dużą łyżką i ułożyć na wierzchu owocu. Pozostaw 1/2 cala przestrzeni między kulkami ciasta.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż ciastka rumiane lekko i wnętrza nie są lepkie, gdy poked nożem, 12 do 15 protokół.
Pozostaw szewk na co najmniej pół godziny, aby baza owocowa została ustawiona przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo wapienno-ziołowy; zwłaszcza Apley i Mineralnie; surowe miętowe wykończenie. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, zwłaszcza jeśli towarzyszy temu sos na bazie śmietany lub masła. Świetne do letnich sałatek i kuchni Pacific Rim.