Placek Ze Słodkich Ziemniaków I Maślanki
Placek ze słodkich ziemniaków-maślanki jest Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz maślankę, dodatki: bitą śmietanę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 16 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placek Z Maślanki Ze Słodkich Ziemniaków, Roladki Obiadowe Z Maślanki Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Ciastka Z Maślanką Słodko-Ziemniaczano-Miodową.
Instrukcje
Piec ziemniaki w 400 przez 1 godzinę lub do miękkości; ostudzić 10 minut. Zwiększenie temperatury pieca do 45
Dopasuj piecrust do 9-calowej płytki ciasta zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciśnij. Nakłuć dno i boki piecrust widelcem.
Piec w 450 przez 9 do 11 minut lub do lekko rumiane. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż. Miąższ miąższu zgnieść do średniej miski; zacieru, aż będzie gładka. Wymieszaj masło i następne 4 składniki, aż dobrze się połączą.
Żółtka ubić do zgęstnienia i bladości.
Dodać cukier i ubijać 1 1/2 minuty lub aż cytrynowo-żółty kolor. Mieszaj mieszaninę żółtka do mieszaniny słodkich ziemniaków, aż dobrze się wymieszasz.
Dodaj mąkę, 1 łyżeczka. jednocześnie mieszając, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać maślankę i wymieszać do połączenia.
Białka ubić w misce do uzyskania miękkich szczytów. Delikatnie złożyć do mieszanki słodkich ziemniaków, aż do wymieszania. Łyżka mieszanki słodkich ziemniaków do piecrust.
Piec w temperaturze 375 przez 35 do 40 minut lub aż środek jest ustawiony.
Ostudzić na stojaku z drutu 1 1/2 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
Podawać w temperaturze pokojowej lub przykryć folią i schłodzić 8 godzin.
Podawać z pożądanymi dodatkami.