Placek Z Ajerkoniakiem Ze Słodkich Ziemniaków
Placek z ajerkoniakiem ze słodkich ziemniaków wymaga ok. 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz jajka, cukier, pieczone słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Z Ajerkoniakiem, Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków Z Ajerkoniakiem, oraz Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Ubić słodkie ziemniaki, ajerkoniak, jajka, cukier, masło, rum, cynamon i gałkę muszkatołową razem w misce z mikserem elektrycznym, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę słodkich ziemniaków do przygotowanej skorupy ciasta.
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Zmniejsz ciepło do 300 stopni F (150 stopni C) i kontynuuj pieczenie, aż ciasto zostanie ustawione, 50 do 55 minut. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.