Placek wołowo-ziemniaczany

Placek wołowo-ziemniaczany
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, masło, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Z Wołowiną N, Placek ziemniaczano-wołowy, oraz Burritos wołowo-ziemniaczane.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Podsmaż czosnek przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Dodaj wołowinę i smażyć, aż nie będzie już różowy, o 4 protokół. Wymieszać cebulę, seler i marchew; smażyć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WołowinaWołowina
3
W garnku przykryć plastry ziemniaków zimną osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż dopiero zaczynają zmięknąć, 2 do 3 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Posypać mąkę na mieszaninie na patelni; smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj bulion i sos Worcestershire. Gotować, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
BulionBulion
SOSSOS
6
Przełożyć na 9-calową patelnię do ciasta; przykryć plasterkami ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
7
Ciasto posmarować roztopionym masłem; posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
8
Piec, aż nadzienie będzie gorące i bąbelkowe, około 30 minut. Obróć brojlery do wysokiej i umieść ciasto na stojaku około 5 cali od źródła ciepła. Broil, aż ziemniaki są złotobrązowe, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn