Placek wołowo-ziemniaczany
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, masło, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczany Z Wołowiną N, Placek ziemniaczano-wołowy, oraz Burritos wołowo-ziemniaczane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Podsmaż czosnek przez 1 minutę.
Dodaj wołowinę i smażyć, aż nie będzie już różowy, o 4 protokół. Wymieszać cebulę, seler i marchew; smażyć przez 5 minut.
W garnku przykryć plastry ziemniaków zimną osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż dopiero zaczynają zmięknąć, 2 do 3 protokół; odcedzić.
Posypać mąkę na mieszaninie na patelni; smażyć przez 1 minutę.
Dodaj bulion i sos Worcestershire. Gotować, mieszając, aż sos zacznie gęstnieć, o 2 protokół.
Przełożyć na 9-calową patelnię do ciasta; przykryć plasterkami ziemniaków.
Ciasto posmarować roztopionym masłem; posypać solą.
Piec, aż nadzienie będzie gorące i bąbelkowe, około 30 minut. Obróć brojlery do wysokiej i umieść ciasto na stojaku około 5 cali od źródła ciepła. Broil, aż ziemniaki są złotobrązowe, 2 do 3 protokół.