Placek gruszkowo-jabłkowy Giny
Przepis Giny na placek gruszkowo-jabłkowy może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni południowej w około 1 godzinę i 5 minut . Ten deser ma 641 kalorii , 5 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, lody, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 28% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Apple, Cherry, Pear and Almond Breakfast Muffins , Pear and Apple Crumble i Juicy pear and apple cake .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Posmaruj masłem lub spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 9 cali.
W dużej misce wymieszaj jabłka, gruszki, cukier, mąkę, wanilię, cynamon, ziele angielskie, sól i 2 łyżki masła.
Przełóż masę do przygotowanej formy do pieczenia i posyp pozostałymi 2 łyżkami masła.
W innej misce wymieszaj mąkę samorosnącą, cukier, sól i jajko. Łyżką nałóż polewę na jabłka i posyp cząstkami masła.
Piecz, aż skórka będzie złota, a owoce miękkie, przez 40–45 minut.
Podawać z lodami waniliowymi i bitą śmietaną.
Do dużej miski dodaj śmietanę kremówkę i ubijaj ją mikserem przez 1 minutę.
Dodaj cukier, cynamon i gałkę muszkatołową. Ubijaj, aż mieszanka śmietankowa będzie miała miękkie szczyty.