Placek gruszkowo-jabłkowy Giny

Placek gruszkowo-jabłkowy Giny
Przepis Giny na placek gruszkowo-jabłkowy może zaspokoić Twoją zachciankę na dania kuchni południowej w około 1 godzinę i 5 minut . Ten deser ma 641 kalorii , 5 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, lody, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 28% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Apple, Cherry, Pear and Almond Breakfast Muffins , Pear and Apple Crumble i Juicy pear and apple cake .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Posmaruj masłem lub spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki Jabłek Odmiany Granny Smith2 1/2 Szklanki Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki Jabłek Odmiany Granny Smith
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
W dużej misce wymieszaj jabłka, gruszki, cukier, mąkę, wanilię, cynamon, ziele angielskie, sól i 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przełóż masę do przygotowanej formy do pieczenia i posyp pozostałymi 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
5
W innej misce wymieszaj mąkę samorosnącą, cukier, sól i jajko. Łyżką nałóż polewę na jabłka i posyp cząstkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Własna Rosnąca MąkaWłasna Rosnąca Mąka
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Piecz, aż skórka będzie złota, a owoce miękkie, przez 40–45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Podawać z lodami waniliowymi i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
8
Do dużej miski dodaj śmietanę kremówkę i ubijaj ją mikserem przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj cukier, cynamon i gałkę muszkatołową. Ubijaj, aż mieszanka śmietankowa będzie miała miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn