Placek Gruszka Ciasto
Placek Gruszka ciasto jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, zmielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Imbirowo-Gruszkowe, Gruszka Cynamon-Cukier Patelnia Ciasto, oraz Upside Down Maple Pear Walnut Skillet Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.Roztopić 1 kij masła w żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i posiekany imbir i gotować, ubijając od czasu do czasu, aż mieszanina jest bulgotanie, o 4 protokół.
Umieść gruszki wycięte bokiem w dół na patelni, układając je w kółko z końcami łodygi skierowanymi ku środkowi.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól, cynamon i zmielony imbir w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Pozostałą porcję masła i cukru granulowanego umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Beat na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać wiosło i boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodać jajka i wanilię i ubić na średniej prędkości, aż włączone, o 1 minutę. Zatrzymać mikser i zeskrobać wiosło i boki miski za pomocą gumowej szpatułki.
Dodaj jedną trzecią zarezerwowanej mieszanki mąki, obróć mikser na niski poziom i wymieszaj, aż mąka zostanie po prostu włączona.
Dodać połowę mleka i wymieszać aż do momentu włączenia. Kontynuuj z pozostałą mieszaniną mąki i mleka, na przemian z każdym i kończąc na mące, aż wszystkie składniki są włączone i gładkie. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.Wyłożyć ciasto na gruszki i wygładzić je w równą warstwę, pozostawiając około 1/2-calową granicę od krawędzi patelni (ciasto może nie całkowicie pokryć gruszki).
Piec, aż góra i krawędzie ciasta są złotobrązowe i tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (przetestuj kilka miejsc, ponieważ możesz trafić gruszkę), o 30 do 35 protokół.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 20 minut. Uruchom cienki nóż na obwodzie patelni i odwrócić ciasto na dużym talerzu (jeśli jakieś gruszki wypadają, po prostu ułożyć je z powrotem do ciasta).
Pokroić w kliny i podawać.