Placek Dyniowy Z Kwaśną Śmietaną
Placek dyniowy z kwaśną śmietaną jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, jajka, dynię w pełnym opakowaniu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Placek dyniowy z kwaśną śmietaną, Puddingi Z Dyni I Śmietany, oraz Ciasto Dyniowe Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą i dopasuj do 9-calowej szklanej lub metalowej płytki ciasta. Przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod ciastem i docisnąć do krawędzi płyty ciasta, aby wzmocnić krawędź. Dekoracyjnie zagniatać krawędź i schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Podczas gdy shell dreszcze, umieścić piekarnik stojak w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°.
Lekko nakłuć widelcem dno i bok schłodzonej skorupy ciasta. Linia powłoki z folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż ciasto będzie bladozłoty wzdłuż krawędzi i ustawić pod ciężarami, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężarki i piec skorupę, aż dno i strona ciasta będą bladozłoty, około 10 minut więcej. Ostudzić całkowicie w płytce ciasta na stojaku, około 20 minut. Pozostaw piekarnik włączony.
Podgrzać 1 szklankę śmietany w podwójnym kotle lub dużej metalowej misce ustawionej na dużym szerokim garnku z wrzącą wodą, aż się ogrzeje, od czasu do czasu mieszając.
Ubić razem dynię, żółtka, brązowy cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, sól, i pozostałe 1/2 szklanki śmietany w innej misce, aż połączone i ubić na gorącą śmietanę. Gotować na gotującej się wodzie, stale mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje i rejestruje 170 ° F na termometrze, około 6 minut.
Usuń z ognia i chłodnej mieszaniny dyni w misce ustawić w większej misce z lodowatej wody, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Białka ubić w innej misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzymać sztywne szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć białka w mieszaninę dyni.
Wlać nadzienie do ostudzonej skorupy, wygładzając górę i piec, aż wypełnienie jest ustawione i nadmuchane wokół krawędzi, 40 do 50 minut. Schłodzić ciasto do temperatury pokojowej na stojaku, około 2 godzin.
Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.