Pizzette z gorgonzolą, pomidorem i bazylią
Pizzette z gorgonzolą, pomidorem i bazylią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na 73 centy za porcję, ten przepis okładki 3% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory cherry, liście bazylii, gorgonzolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pizzette z gorgonzolą, pomidorami i bazylią, Pizzette z Fontiną, pomidorem, bazylią i Prosciutto, oraz Zupa Pomidorowa Bazylia Gorgonzola podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Rozwałkuj ciasto do pizzy o grubości 1/4 cala. Używając foremki do ciastek o średnicy 2 do 2 1/2 cala, wyciąć 18 kółek z ciasta. Ułóż okręgi na ciężkiej dużej blasze do pieczenia.
Posyp serem Gorgonzola na kółkach. Top z pomidorami, wciskając je delikatnie do ciasta.
Piec, aż pizzettes są złotobrązowe, około 10 minut.
Posypać bazylią pizzettes.
Posypać solą i pieprzem. Ułóż pizze na półmisku i podaj natychmiast.