Pizza z wędzoną kiełbasą i jabłkiem

Pizza z wędzoną kiełbasą i jabłkiem
Pizzan z wędzoną kiełbasą i jabłkiem to danie główne dla 4 osób. Za 1,54 dolara za porcję przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 397 kalorii , 16 g białka i 21 g tłuszczu . Niewielu osobom naprawdę spodobało się to śródziemnomorskie danie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ocet jabłkowy, szałwię, kiełbaski z kurczaka z jabłkiem i kilka innych składników, możesz je zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% danie to jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Duszona wędzona wieprzowina ze świeżym pappardelle , Wędzone żeberka Baby Back i Wędzone fasolki pieczone .

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj mąkę pszenną, 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej, drożdże, sól i cukier. Wymieszaj z wodą, olejem i miodem; ubijaj tylko do zwilżenia. Wymieszaj z pozostałą mąką pełnoziarnistą, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieś na posypaną mąką powierzchnię; ugniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut. Przykryj i odstaw na 30 minut.
3
Tymczasem na dużej patelni podsmaż cebulę, 2 łyżeczki octu, 1 łyżeczkę syropu, sól i pieprz cayenne na oliwie, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Zdjąć z ognia, dodać szałwię, musztardę, resztę octu i syropu i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Nasmaruj tłuszczem 12-calową formę do pizzy i posyp mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
6
Rozwałkuj ciasto tak, aby pasowało do przygotowanej formy, ponakłuwaj je dokładnie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Piec w temperaturze 230°C przez 5–8 minut lub do momentu, aż brzegi lekko się zrumienią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
8
Na wierzchu ułóż mieszankę cebulową, liście botwiny, jabłko, kiełbaski i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Piecz przez kolejne 5–7 minut lub do momentu, aż skórka będzie złota, a ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Składniki

631 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekane jabłkoposiekane jabłko761 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chopped beet greens or fresh spinachchopped beet greens or fresh spinach1Dash1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fully cooked apple chicken sausage links or flavor each), slicedfully cooked apple chicken sausage links or flavor each), sliced3Batoniki toffi Heathocet jabłkowy, podzielonyocet jabłkowy, podzielony12 łyżeczki czosnku w proszkufilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoMusztarda DijonMusztarda Dijon631 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna2Batoniki toffi Heathposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Batoniki toffi Heathsyrop klonowy, podzielonysyrop klonowy, podzielony2Batoniki toffi Heath1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina5Batoniki toffi Heath1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1małecebula posiekanacebula posiekana1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Dashpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rozdrobniony wędzony ser cheddarrozdrobniony wędzony ser cheddar1Dashsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła woda (120° do 130°)ciepła woda (120° do 130°)601 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1 łyżeczka drożdży szybko rosnących1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrożdże szybkoschnącedrożdże szybkoschnące
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn