Pizza z pieczarkami z olejem truflowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pizzy z pieczarkami z olejem truflowym. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką olej truflowy, drożdże szybkoschnące, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Muffiny z grzybami i truflami-omlety z puszki, Ricotta Gnudi z sosem z dzikich grzybów i truflami, oraz Pieczarkowa Pizza z serem Havarti, świeżymi ziołami i białym olejem truflowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 1/4 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; posypać mąką kukurydzianą.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na mące.
Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Zagniatać krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć obręcz; odstawić na 10 minut.
Podczas gdy ciasto rośnie, podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i grzybów, gotować 7 minut lub aż grzyby zmiękną i wilgoć prawie odparuje, często mieszając.
Posypać 1/4 szklanki fontina równomiernie na ciasto, i ułożyć mieszaninę grzybów równomiernie na fontina.
Posypać tymiankiem; skropić równomiernie olejem truflowym.
Pozostałą fontinę i parmezan posypać równomiernie na wierzchu.
Piec w 475 przez 15 minut lub aż skorupa jest lekko rumiane.
Wyjąć do deski do krojenia i posypać solą morską.