Pizza z mozzarellą i bazylią
Mozzarellan i bazylia Pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 155 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos do pizzy, ser mozzarella, ciasto do pizzy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pizza z kiełbasą, Mozzarellanem i bazylią, Świeża pizza z Mozzarellanem i bazylią, oraz Świeża pizza z Mozzarellanem i bazylią.
Instrukcje
Ciasto do pizzy ułożyć na dużym arkuszu pergaminu. Przykryć wilgotnym ręcznikiem; odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut.
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe kółko na pergaminie. Zagniataj krawędzie ciasta, tworząc 1/2-calową granicę. Wsuń ciasto i pergamin na dużą blachę do pieczenia.
Umieścić na Dolnym stojaku w piekarniku.
Piec w 500 przez 5 minut.
Rozłóż sos do pizzy równomiernie na skórce, pozostawiając granicę 1/2 cala. Top z plasterkami sera.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż skorupa jest złoty i topi się ser.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 5 minut. Wierzch z liśćmi bazylii; pokrojone w kliny.
Uwaga: jeśli używasz schłodzonego ciasta do pizzy, pozostaw ciasto do wyrośnięcia zgodnie z Instrukcją w kroku 1 przez 1 godzinę. Postępuj zgodnie z zaleceniami w przepisie.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon