Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście
Przepis Morela i Prosciutto cienkie ciasto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 303 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, drożdże, mąka chlebowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście, Pizza Cienka, oraz Cienkie Ciasto Do Pizzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojaka z hakiem do ciasta; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Dodać 4 łyżeczki oleju i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Posypać mąkę na mieszaninie drożdży; wymieszać 2 minuty lub do miękkiego ciasta formy.
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienkie 12-calowe koło na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych krawędzi, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto przebić kilka razy widelcem. Ciasto luźno przykryć folią.
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 55
Rozgrzej kamień pizzy przez 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Połączyć 1 łyżkę oleju, tymianek, pieprz, morele, szalotki, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; wrzucić delikatnie.
Wyjmij folię z ciasta; wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Piec w 550 przez 4 minuty. Górne ciasto z kozim serem i mieszanką moreli.
Piec dodatkowe 5 minut lub aż skorupa jest złoty kolor.
Pizzę pokroić na 10 plastrów, posypać natką pietruszki i szczypiorkiem. Wrzucić rukolę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju; układać rukolę na mieszaninie moreli. Top z prosciutto i serem Parmigiano-Reggiano.
Uwaga na wino: gdy danie ma składnik, który jest również charakterystyczny smak w winie, idź z meczem. Do tej pizzy jest to viognier, pełnowartościowa, aromatyczna biel, która często zapowiada się z morelowymi aromatami. Wypróbuj Bridlewood 2008 Reserve Viognier z centralnego wybrzeża Kalifornii ($24). Pod smakami owoców pestkowych czają się warstwy cytrustangeryny i pikantnego grejpfrutu z eleganckim wiciokrzewem. Wystarczająco bogate, aby pokochać prosciutto na pizzy, wino ma piękną kwasowość, która działa dobrze z kozim serem, zbyt. Sara Schneider