Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście

Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście
Przepis Morela i Prosciutto cienkie ciasto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 303 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, drożdże, mąka chlebowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście, Pizza Cienka, oraz Cienkie Ciasto Do Pizzy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojaka z hakiem do ciasta; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać 4 łyżeczki oleju i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Posypać mąkę na mieszaninie drożdży; wymieszać 2 minuty lub do miękkiego ciasta formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
4
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wyjąć ciasto z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Ciasto rozwałkować na cienkie 12-calowe koło na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych krawędzi, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto przebić kilka razy widelcem. Ciasto luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 55
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
10
Rozgrzej kamień pizzy przez 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
11
Połączyć 1 łyżkę oleju, tymianek, pieprz, morele, szalotki, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Wyjmij folię z ciasta; wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
SzpatułkaSzpatułka
13
Piec w 550 przez 4 minuty. Górne ciasto z kozim serem i mieszanką moreli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
MorelaMorela
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Piec dodatkowe 5 minut lub aż skorupa jest złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Pizzę pokroić na 10 plastrów, posypać natką pietruszki i szczypiorkiem. Wrzucić rukolę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju; układać rukolę na mieszaninie moreli. Top z prosciutto i serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
ProsciuttoProsciutto
MorelaMorela
RukolaRukola
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Pokroić na 10 klinów.
17
Uwaga na wino: gdy danie ma składnik, który jest również charakterystyczny smak w winie, idź z meczem. Do tej pizzy jest to viognier, pełnowartościowa, aromatyczna biel, która często zapowiada się z morelowymi aromatami. Wypróbuj Bridlewood 2008 Reserve Viognier z centralnego wybrzeża Kalifornii ($24). Pod smakami owoców pestkowych czają się warstwy cytrustangeryny i pikantnego grejpfrutu z eleganckim wiciokrzewem. Wystarczająco bogate, aby pokochać prosciutto na pizzy, wino ma piękną kwasowość, która działa dobrze z kozim serem, zbyt. Sara Schneider
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ProsciuttoProsciutto
ViognierViognier
MorelaMorela
OwoceOwoce
WinoWino
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia6
Magazyn