Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście

Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście
Przepis Morela i Prosciutto cienkie ciasto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 303 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera parmigiano-reggiano, drożdże, mąka chlebowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pizza z morelami i Prosciutto na cienkim cieście, Pizza Cienka, oraz Cienkie Ciasto Do Pizzy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojaka z hakiem do ciasta; odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać 4 łyżeczki oleju i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Posypać mąkę na mieszaninie drożdży; wymieszać 2 minuty lub do miękkiego ciasta formy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
4
Umieścić ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania; przykryć powierzchnię ciasta folią z tworzywa sztucznego lekko pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wyjąć ciasto z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Odstawić, przykryte, 1 godzinę lub aż ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Rozwal ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
7
Ciasto rozwałkować na cienkie 12-calowe koło na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia, bez uniesionych krawędzi, posypane mąką kukurydzianą. Zaciśnij krawędzie, aby utworzyć 1/2-calową granicę. Ciasto przebić kilka razy widelcem. Ciasto luźno przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 55
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
10
Rozgrzej kamień pizzy przez 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
11
Połączyć 1 łyżkę oleju, tymianek, pieprz, morele, szalotki, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli; wrzucić delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
12
Wyjmij folię z ciasta; wsuń ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako przewodnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
SzpatułkaSzpatułka
13
Piec w 550 przez 4 minuty. Górne ciasto z kozim serem i mieszanką moreli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
MorelaMorela
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Piec dodatkowe 5 minut lub aż skorupa jest złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Pizzę pokroić na 10 plastrów, posypać natką pietruszki i szczypiorkiem. Wrzucić rukolę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju; układać rukolę na mieszaninie moreli. Top z prosciutto i serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
ProsciuttoProsciutto
MorelaMorela
RukolaRukola
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
16
Pokroić na 10 klinów.
17
Uwaga na wino: gdy danie ma składnik, który jest również charakterystyczny smak w winie, idź z meczem. Do tej pizzy jest to viognier, pełnowartościowa, aromatyczna biel, która często zapowiada się z morelowymi aromatami. Wypróbuj Bridlewood 2008 Reserve Viognier z centralnego wybrzeża Kalifornii ($24). Pod smakami owoców pestkowych czają się warstwy cytrustangeryny i pikantnego grejpfrutu z eleganckim wiciokrzewem. Wystarczająco bogate, aby pokochać prosciutto na pizzy, wino ma piękną kwasowość, która działa dobrze z kozim serem, zbyt. Sara Schneider
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
ProsciuttoProsciutto
ViognierViognier
MorelaMorela
OwoceOwoce
WinoWino
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia6
Magazyn