Pizza z małż, Chili i pietruszki z "Franny' s

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać małż, Chili, i pietruszka Pizza z 'Franny' S spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 691 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 3,13 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wino, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miso zupa z małży z olejem Pietruszkowym, Gulasz Z Małży Z Ziemniakami I Puree Z Pietruszki, oraz Bucatini Fra Diavolo z "Franny' s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta: jeśli używasz świeżych drożdży, wymieszaj wodę i drożdże razem w misce miksera stojącego, aż drożdże się rozpuszczą. Jeśli używasz aktywnych suchych drożdży, wymieszaj wodę i drożdże w misce i odstaw, aż drożdże będą spienione, około 5 minut.
Używając haka do ciasta, ubić mąkę i sól i wymieszać, aż powstanie gładkie, lekko elastyczne ciasto, 2 do 3 minut; nie zagniatać.
Umieścić ciasto w naoliwionej misce, obrócić ciasto do pokrycia, przykryć luźno plastikiem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny, a do 48 godzin, do dowodu.
Ciasto podzielić na 4 równe kawałki. Kształtuj każdy kawałek, używając dłoni, aby obracać ciasto zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aż uformuje się ciasna, zwarta kula. Odwróć ciasto. Pracując od zewnątrz, szczypta i przekręć krawędzie ciasta do środka, aby uzyskać bardzo ciasną kulkę.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i wrócić do lodówki, aby odpocząć przez co najmniej 4 godziny, a do 12 godzin.
W przypadku pizzy: Rozgrzej piekarnik do 260°, Z kamieniem do pizzy na stojaku w górnej trzeciej części piekarnika.
Niech ogrzać przez 1 godzinę.
Wyjąć ciasto do pizzy z lodówki co najmniej 30 minut przed pieczeniem.
Gdy piekarnik się nagrzewa, umieść 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć, aż będzie kuleje, o 5 protokół.
Dodaj czosnek, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez 7 minut, aż krawędzie będą złote.
Dodaj wino i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Dodaj małże, przykryć garnek, i gotować, aż małże zaczynają się otwierać, o 10 protokół. Gdy się otworzą, przenieś je do dużej miski. Gdy wszystkie małże są gotowane, gotować płyn w garnku, aż zmniejszy się do grubej glazury, o 10 protokół.
Dodaj krem, doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i zmniejszyć o ćwierć, 10 do 15 minut dłużej. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski i odstawić. Gęstnieje, gdy się ochładza.
Tymczasem, gdy małże są chłodne, wyjąć mięso i wyrzucić muszle.
Odwróć dużą blachę do góry nogami lub użyj skórki do pizzy. Powierzchnię odkurzyć mąką. Uformować jeden kawałek ciasta na 12-calowy okrągły i umieścić go na blasze do pieczenia lub skórki.
Pracując szybko, pomaluj całą powierzchnię pizzy jedną czwartą glazury. Rozsypać małże na pizzy i posypać płatkami chili.
Delikatnie potrząśnij pizzą na patelni (lub obierz), aby upewnić się, że się nie klei (jeśli tak, poluzuj ją i posyp trochę więcej mąki pod miejscem, w którym utknęła). Przesuń pizzę na gorący kamień, upewniając się, że zaczynasz od tyłu kamienia, aby cała pizza zmieściła się na nim.
Gotować pizzę przez 3 minuty. Włącz brojlery. Smażyć pizzę, aż złoty, chrupiące, i trochę blistery i zwęglone w miejscach, 2 do 4 minut (oglądać go uważnie, aby zobaczyć, że nie pali). Jeśli nie masz Skórki, użyj szczypiec, aby przesunąć pizzę na duży talerz.
Skropić olejem i rozsypać jedną czwartą natki pietruszki.
Powtórz z pozostałym ciastem i dodatkami.
Nota Andrew: dokończ pizzę wyciskając sok z cytryny. Dodaje jasną nutę kwasowości, która pomaga wyciąć bogactwo kremu.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.