Pizza Topi
Przepis Pizza topi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis służy 32 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, jajko, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Szybkie Rozpuszczanie Pizzy, Tex-Mex Topi, oraz Hot Dog Topi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. Smarować blachę ciasteczkową.
Jeśli używasz rolek półksiężyca: na arkuszu ciastek rozwiń 1 puszkę ciasta na 1 duży prostokąt. Z mąką wałkiem do ciasta lub palcami, zwiń lub naciśnij ciasto na prostokąt 12x9-calowy, mocno naciskając perforacje w celu uszczelnienia. Jeśli używasz arkuszy ciasta: na arkuszu ciastek rozwiń 1 puszkę ciasta. Z mąką wałek do ciasta lub palcami, roll lub naciśnij ciasto na 12x9-calowy prostokąt.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu do pizzy na ciasto w ciągu 1/4 cala krawędzi. Top z pepperoni i serem mozzarella.
Jeśli używasz rolek półksiężyca: na 14-calowym papierze pergaminowym rozwiń pozostałą puszkę ciasta. Naciśnij, aby uzyskać prostokąt 12x9 cali, mocno naciskając perforacje w celu uszczelnienia. Jeśli używasz arkuszy ciasta: na pergaminie o długości 14 cali rozwiń pozostałą puszkę ciasta. Naciśnij, aby utworzyć prostokąt 12x9 cali.
Trzymając papier z ciastem, obróć ciasto do góry nogami, aby przykryć ser.
Posypać parmezanem i oregano.
Piec 12 do 15 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na stojaku chłodzącym 5 do 10 minut. Przejdź do deski do krojenia. Za pomocą noża do pizzy pokrój na 16 kwadratów.
Cut każdy kwadrat na pół po przekątnej.
Podawać z 1 szklanką sosu do pizzy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.