Pizza Nadziewana Serem Sznurkowym

Zapomnij o jedzeniu lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić pizzę z nadziewanym serem sznurkowym w domu. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 647 kalorii, 26g białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką przyprawy, cebulę, serek sznurkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Pizza z kiełbasą jabłkowo-drobiową z makaronem i serem faszerowanym, Nadziewana Dynia Spaghetti z pomidorami, oliwkami, Tunanem i serem sznurkowym, oraz Pizza Z Nadziewaną Skórką.
Instrukcje
Na patelni gotuj wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedź i odstaw na bok. W misce wymieszaj 2-1 / 2 szklanki mąki, 1 łyżkę włoskiej przyprawy, drożdże, cukier i sól.
W rondlu podgrzej wodę i olej do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj tylko do zwilżenia. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Posyp mąką kukurydzianą natłuszczoną 14 cali. patelnia do pizzy.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 15 cali. koło.
Przełóż na przygotowaną patelnię, pozwalając, aby ciasto przeszło przez krawędź.
Pokrój ser sznurkowy na pół wzdłuż; umieść wokół krawędzi patelni. Złożyć ciasto na ser sznurkowy; szczypta do uszczelnienia. Ciasto dokładnie nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 375° przez 5 minut.
Połącz sos do pizzy i 2 łyżeczki włoskiej przyprawy; rozłóż połowę na skórce.
Posyp mieszanką wołową i grzybami; przykryj pozostałą mieszanką sosu do pizzy.
Posyp posiekanymi serami i pozostałą włoską przyprawą.
Piecz przez 18-20 minut lub do momentu, gdy ser się rozpuści, a skórka będzie złotobrązowa.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Chrupiące, dojrzałe, czerwone aromaty jagodowe i wiśniowe są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.