Pizza Margherita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Pizzana Margherita. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 279 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka pietruszki z płaskim liści, parmezan, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Margherita z pieczonym sosem pomidorowym do pizzy, Pizza Margherita, oraz Pizza Margherita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 1/2 szklanki mąki, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 1 łyżka oliwy z oliwek, i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 50 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto w 13-calowe koło na mące.
Ciasto ułożyć na blasze do pieczenia posypanej 1 łyżką mąki kukurydzianej. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź. Przykryć i niech wyrośnie ciasto 15 minut lub do puffy.
Połącz pietruszkę, czosnek i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek.
Zmiksuj mieszankę czosnku na cieście. Na wierzchu 1 szklanka mieszanki serowej i plasterki pomidora.
Posypać pozostałą mieszaniną sera, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do rozpuszczenia sera.
Niech Pizza stać 5 minut.