Pizza Kimchi z boczkiem
Przepis Kimchi Pizza z boczkiem może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.47 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 84g tłuszczu, oraz w sumie 1450 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś zielenie scallion, ostry cheddar, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kimchi, bekon i pizza z grzybami Shiitake, Bibimbap z boczkiem i Kimchi, oraz Spaghetti Kimchi z boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F i umieść stojak na dolnej półce.
Umieść 2 filiżanki kimchi i gruszki w misce robota kuchennego. Zmiksować na grube puree.
Spuścić płyn z pozostałej kimchi do robota kuchennego, a następnie posiekać na kawałki wielkości kęsa.
Gotować boczek w dużej patelni saute na średnim ogniu, aż chrupiące i większość tłuszczu wytworzył, 12 do 15 protokół.
Podczas gotowania boczku rozwałkuj ciasto na pizzę.
Wytnij kawałek pergaminu, aby pasował do tyłu odwróconej blachy do pieczenia.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku na dolnej półce. Pergamin lekko odkurzyć mąką. Podziel ciasto na pół,a następnie rozciągnij lub zwiń 1 kawałek ciasta w 11-calową rundę bezpośrednio na pergaminie.
Gdy boczek jest chrupiący, użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść połowę boczku do wyłożonego papierowym ręcznikiem talerza, aby osuszyć.
Dodać puree z kimchi do pozostałego boczku na patelni. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć do gotować. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół. Wymieszać 1 łyżeczkę oleju sezamowego. Doprawić solą i pieprzem.
Aby złożyć 1 pizzę, rozłóż połowę sosu kimchi na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala.
Połowę obu serów posypać sosem kimchi.
Połowę posiekanej kimchi rozłożyć na ser.
Posmaruj skórkę połową pozostałego oleju sezamowego i posyp połową nasion sezamu.
Ostrożnie podnieś pergamin na rozgrzaną blachę do pieczenia. Gotować, aż skorupa jest złoty brąz i ser jest bąbelkowy, 8 do 12 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia przez 5 minut przed podaniem.
Posypać połową zarezerwowanego boczku i udekorować plasterkami szalotki.
Powtórz z pozostałymi składnikami, aby zrobić 1 więcej pizzy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Kimchi bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.