Pizza Fontina, Parmigiano i Oregano na zimno

Pizza Fontina, Parmigiano i Oregano na zimno
Przepis na zimno fermentowane Fontina, Parmigiano i oregano Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. To danie główne ma 800 kalorii, 45g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. Jeśli masz sól morską, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 169 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pizza z Fontiną, ziemniakami i Tapenadą, Pizza z Fontiną, Prosciutto i rukolą, oraz Grillowane warzywa i Pizza Fontina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, sól, drożdże i cukier wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Trzepaczka do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj wodę i ugniataj z małą prędkością, aż mieszanina się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Odstawić na 10 minut. Ugniataj na niskiej prędkości przez dodatkowe dziesięć minut. Mieszanina powinna połączyć się w spójną masę, która ledwo przykleja się do dna miski podczas ugniatania. W zależności od rodzaju używanej mąki może być konieczne dodanie do 1/2 szklanki dodatkowej mąki. Jeśli ciasto mocno przykleja się do dna miski, dodaj mąkę 1 łyżkę na raz z mikserem, aż utworzy masę, która ledwo przykleja się do miski. Przykryj miskę szczelnie plastikiem lub przenieś ciasto do dwóch worków z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, zamknij i przechowuj w lodówce co najmniej przez noc i do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch dodatkową mąką. Za pomocą skrobaka, podzielić ciasto na sześć równych kawałków, około sześciu uncji każdy. Używając mąki, uformuj każdy kawałek w zgrabną kulkę, zbierając ciasto w kierunku dna. Przykryj cztery małe pojemniki nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek (duże miseczki zbożowe świetnie się do tego nadają) i dodaj jedną kulkę ciasta do każdej miski. Lekko spryskaj wierzch kulki ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 2 godziny (ciasto powinno z grubsza podwoić objętość).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, PodzielonyBezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przenieś 1 kulkę ciasta do średniej miski wypełnionej mąką i Odwróć, aby pokryć. Unieś i delikatnie odklep nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Przenieś go na mąkę i delikatnie rozciągnij w 10-calowe koło, pozostawiając zewnętrzną 1-calową krawędź nieco grubszą niż środek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, aby rozpocząć od delikatnego rozciągania opuszkami palców. Podnieś lekko rozciągnięte ciasto i połóż je na otwartej powierzchni lewej ręki. Wrzuć go do przodu iz powrotem między otwartymi rękami, obracając go lekko z każdym rzutem, aż rozciąga się do około 8 cali średnicy. Zwróć go na powierzchnię roboczą. Lewą ręką na środku rundy, prawą ręką rozciągnij krawędź ciasta, obracając w razie potrzeby, aż osiągnie nawet 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Przygotuj sery, oliwę z oliwek, sól morską i liście oregano w pobliżu płyty kuchennej. Rozgrzej brojlery do wysokości i ułóż stojak w taki sposób, aby ledwo zmieścić na nim patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej o grubości 12 cali. Pył patelnia z mąką, dotknij nadmiar, a następnie podgrzać patelnię na dużym ogniu i ciepła, aż lekko palenia, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Przenieść jedną rundę ciasta na patelnię. Powinien wypełnić całą dolną powierzchnię. Pracując szybko, rozprowadź 1/6 fontiny na powierzchni, a następnie 1/6 Parmigiano, pozostawiając zewnętrzną 1-calową granicę bez sosu. Doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Ser FontinaSer Fontina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i rozsypać 2 łodygi oregano na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
10
Przenieść patelnię do brojlerów i broil aż pizza jest dmuchany i ciemno zwęglone w miejscach (może to potrwać od 1 1/2 do 4 minut, w zależności od siły brojlerów). Powrót patelni do płyty kuchennej i gotować, aż dno jest ciemno zwęglone w miejscach, za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, aby zajrzeć po około 1 minutę (w zależności od patelni używasz, można pominąć ten krok, jeśli pizza jest już zwęglone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i podawaj natychmiast. Powtórz kroki 4 i 5, aby upiec Pozostałe pizze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn