Przepis na zimno fermentowane Fontina, Parmigiano i oregano Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. To danie główne ma 800 kalorii, 45g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.5 za porcję. Jeśli masz sól morską, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 169 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pizza z Fontiną, ziemniakami i Tapenadą, Pizza z Fontiną, Prosciutto i rukolą, oraz Grillowane warzywa i Pizza Fontina dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, sól, drożdże i cukier wymieszać w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Trzepaczka do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj wodę i ugniataj z małą prędkością, aż mieszanina się połączy i nie pozostanie sucha mąka. Odstawić na 10 minut. Ugniataj na niskiej prędkości przez dodatkowe dziesięć minut. Mieszanina powinna połączyć się w spójną masę, która ledwo przykleja się do dna miski podczas ugniatania. W zależności od rodzaju używanej mąki może być konieczne dodanie do 1/2 szklanki dodatkowej mąki. Jeśli ciasto mocno przykleja się do dna miski, dodaj mąkę 1 łyżkę na raz z mikserem, aż utworzy masę, która ledwo przykleja się do miski. Przykryj miskę szczelnie plastikiem lub przenieś ciasto do dwóch worków z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów, zamknij i przechowuj w lodówce co najmniej przez noc i do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Ciasto przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i odkurzyć wierzch dodatkową mąką. Za pomocą skrobaka, podzielić ciasto na sześć równych kawałków, około sześciu uncji każdy. Używając mąki, uformuj każdy kawałek w zgrabną kulkę, zbierając ciasto w kierunku dna. Przykryj cztery małe pojemniki nieprzywierającym sprayem do gotowania lub oliwą z oliwek (duże miseczki zbożowe świetnie się do tego nadają) i dodaj jedną kulkę ciasta do każdej miski. Lekko spryskaj wierzch kulki ciasta nieprzywierającym sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 2 godziny (ciasto powinno z grubsza podwoić objętość).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Bezpestkowy Dżem Truskawkowy, Podzielony
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do Ciasta
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Przenieś 1 kulkę ciasta do średniej miski wypełnionej mąką i Odwróć, aby pokryć. Unieś i delikatnie odklep nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Przenieś go na mąkę i delikatnie rozciągnij w 10-calowe koło, pozostawiając zewnętrzną 1-calową krawędź nieco grubszą niż środek. Najlepszym sposobem, aby to zrobić, aby rozpocząć od delikatnego rozciągania opuszkami palców. Podnieś lekko rozciągnięte ciasto i połóż je na otwartej powierzchni lewej ręki. Wrzuć go do przodu iz powrotem między otwartymi rękami, obracając go lekko z każdym rzutem, aż rozciąga się do około 8 cali średnicy. Zwróć go na powierzchnię roboczą. Lewą ręką na środku rundy, prawą ręką rozciągnij krawędź ciasta, obracając w razie potrzeby, aż osiągnie nawet 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Przygotuj sery, oliwę z oliwek, sól morską i liście oregano w pobliżu płyty kuchennej. Rozgrzej brojlery do wysokości i ułóż stojak w taki sposób, aby ledwo zmieścić na nim patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej o grubości 12 cali. Pył patelnia z mąką, dotknij nadmiar, a następnie podgrzać patelnię na dużym ogniu i ciepła, aż lekko palenia, o trzech minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, Obrane
8
Przenieść jedną rundę ciasta na patelnię. Powinien wypełnić całą dolną powierzchnię. Pracując szybko, rozprowadź 1/6 fontiny na powierzchni, a następnie 1/6 Parmigiano, pozostawiając zewnętrzną 1-calową granicę bez sosu. Doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
(albo Zwykłe)
Ser Fontina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
9
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i rozsypać 2 łodygi oregano na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
10
Przenieść patelnię do brojlerów i broil aż pizza jest dmuchany i ciemno zwęglone w miejscach (może to potrwać od 1 1/2 do 4 minut, w zależności od siły brojlerów). Powrót patelni do płyty kuchennej i gotować, aż dno jest ciemno zwęglone w miejscach, za pomocą cienkiej metalowej szpatułki, aby zajrzeć po około 1 minutę (w zależności od patelni używasz, można pominąć ten krok, jeśli pizza jest już zwęglone).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
11
Przenieś pizzę na deskę do krojenia i podawaj natychmiast. Powtórz kroki 4 i 5, aby upiec Pozostałe pizze.