Piwo, imbir i czosnek duszony mostek
Piwo, imbir i czosnek duszony mostek jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 451 kalorii, 38g białka, oraz 23G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, cynamon, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chile I Piwo Duszony Mostek, Piwo-duszony mostek z cebulą, oraz Duszony mostek piwny z marchewką i pasternakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozgrzać olej w dużym, żaroodpornym piecu holenderskim na średnim ogniu, aż się połysk. Doprawić mostek solą i pieprzem z obu stron, a następnie dodać mięso do garnka. Brązowy ze wszystkich stron, w sumie około 10 minut.
Wyjąć z garnka i odstawić na talerz.
Zmniejszyć ogień do średniego i dodać laskę cynamonu, goździki i strąki kardamonu; powinny skwierczeć w kontakcie z olejem w garnku. Gdy zaczną uwalniać swój aromat (mniej niż 1 minuta), dodaj cebulę i pastę imbirowo-czosnkową.
Posypać odrobiną soli, aby pomóc im uwolnić wilgoć.
Saute, aż zmiękną i włączyć złoty, o 10 protokół.
Wymieszaj cukier i piwo do garnka, skrobając wszelkie kawałki, które mogły przykleić się do dna. Ostrożnie, używając szczypiec, zwróć mostek do garnka. Następnie dodać tyle bulionu, aby doprowadzić płyn do połowy mostka, około 1 szklanki. Doprowadzić płyn do wrzenia, wyłączyć ogień, przykryć i przenieść do piekarnika, gdzie będzie gotować się przez 3 godziny, aż będzie bardzo miękki.
Zdejmij pokrywkę w ciągu ostatnich pół godziny gotowania, aby zmniejszyć płyn.
Kiedy będziesz gotowy do podania, sprawdź SOS. Wymieszać z octem jabłkowym. Jeśli jest zbyt gęsty, nie bój się dodać trochę wody, aby go rozrzedzić. Jeśli jest zbyt cienki, zmniejsz go na płycie kuchennej. Smak przypraw; w zależności od marki bulionu, którego użyłeś, możesz dodać trochę więcej soli.
Podczas krojenia mostek, pamiętaj, aby pokroić w poprzek ziarna, w ten sposób dostaniesz najbardziej delikatne kawałki mięsa. Łyżka trochę sosu na górze i cieszyć się kawałek mostka nieba!
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Zapisz to, czego nie używasz, w małym szklanym słoiku; powinno wystarczyć w lodówce na 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.