Pissaladière

Pissaladière
Pissaladière wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 84 grosze za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 52 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś mocną mąkę chlebową, cebulę, drożdże easy blend i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pissaladière", Pissaladière, oraz Pissaladière.

Instrukcje

1
Do miski wrzucić mąkę, sól i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać wodę, łyżkę oleju i wymieszać z miękkim ciastem. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Odstawić ciasto do miski, przykryć folią spożywczą lub wilgotnym ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut do 1 godziny lub do momentu, gdy ciasto wróci do formy po naciśnięciu. Nie martw się zbyt wiele jest to zajmuje więcej lub mniej czasu to nie jest krytyczne dla tego zrelaksowany przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Gdy ciasto rośnie, rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni lub smażyć na patelni, wrzucić cebulę i smażyć delikatnie przez około 10 minut, aż zmięknie, ale nie rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Posypać tymiankiem i odrobiną soli i pieprzu, następnie dodać pomidory i dobrze wymieszać. Przykryć i gotować delikatnie przez 45 minut, aż cebula topi się miękko, mieszając od czasu do czasu i zdejmując pokrywkę przez ostatnie 10 minut, aby zmniejszyć płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
Piekarnik nagrzać do 220C/Gaz 7 / wentylator 200C. lekko posmarować płytką blachę lub tacę o wymiarach 23x33cm. Ponownie krótko zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i wcisnąć do puszki. Nie zostawiaj go, żeby znów powstał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście, a następnie ułóż anchois na wierzchu, tworząc krzyżowy wzór. Każde okno między anchois Stud z oliwką, a następnie piec przez 25-30 minut, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Podawać na ciepło, zimno lub podgrzane, pokroić w kwadraty.

Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące

Przystawka w menu? Spróbuj sparować z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Markus Huber Sparkling rosé z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Markus Huber Sparkling Rose
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn