Pissaladière
Pissaladière wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 84 grosze za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 7G białka, oraz 13g tłuszczu. 52 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś mocną mąkę chlebową, cebulę, drożdże easy blend i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pissaladière", Pissaladière, oraz Pissaladière.
Instrukcje
Do miski wrzucić mąkę, sól i drożdże.
Wlać wodę, łyżkę oleju i wymieszać z miękkim ciastem. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie już lepkie.
Odstawić ciasto do miski, przykryć folią spożywczą lub wilgotnym ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut do 1 godziny lub do momentu, gdy ciasto wróci do formy po naciśnięciu. Nie martw się zbyt wiele jest to zajmuje więcej lub mniej czasu to nie jest krytyczne dla tego zrelaksowany przepis.
Gdy ciasto rośnie, rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni lub smażyć na patelni, wrzucić cebulę i smażyć delikatnie przez około 10 minut, aż zmięknie, ale nie rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Posypać tymiankiem i odrobiną soli i pieprzu, następnie dodać pomidory i dobrze wymieszać. Przykryć i gotować delikatnie przez 45 minut, aż cebula topi się miękko, mieszając od czasu do czasu i zdejmując pokrywkę przez ostatnie 10 minut, aby zmniejszyć płyn.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzać do 220C/Gaz 7 / wentylator 200C. lekko posmarować płytką blachę lub tacę o wymiarach 23x33cm. Ponownie krótko zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i wcisnąć do puszki. Nie zostawiaj go, żeby znów powstał.
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście, a następnie ułóż anchois na wierzchu, tworząc krzyżowy wzór. Każde okno między anchois Stud z oliwką, a następnie piec przez 25-30 minut, aż złoty.
Podawać na ciepło, zimno lub podgrzane, pokroić w kwadraty.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Przystawka w menu? Spróbuj sparować z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Markus Huber Sparkling rosé z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Markus Huber Sparkling Rose]()
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.