Pissaladiere
Pissaladiere może być tylko przystawką, której szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki niçois, wodę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pissaladière", Pissaladière, oraz Pissaladière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i olej. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Używając włączania / wyłączania, wymieszaj wystarczającą ilość wody 1 łyżkę na raz, aby utworzyć wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy i tymianek; wymieszaj, aby zmiksować. Przykryć i gotować, aż cebula będą bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. Odkryć i smażyć, aż większość cieczy odparuje i cebula są złote, o 10 minut dłużej. Wymieszać kapary. Doprawić solą i pieprzem. Całkowicie ostudzić; wyrzucić liść laurowy. (Ciasto i nadzienie można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać ciasto schłodzone. Przykryć i schłodzić wypełnienie.
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
Rozgrzej piekarnik do 218°. lekko naoliwiaj dużą blachę do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na mące do 11-calowej okrągłej powierzchni.
Ciasto przełożyć na przygotowany arkusz. Zagniatać krawędzie ciasta, tworząc stand-up granicy.
Nadzienie rozłożyć równomiernie na cieście. Ułożyć oliwki i anchois dekoracyjnie na szczycie nadzienia.
Piec pissaladire, aż skorupa będzie chrupiąca i złota, o 30 protokół.
Przełożyć na talerz i podawać.