Pissaladiere

Pissaladiere
Pissaladiere może być tylko przystawką, której szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki niçois, wodę, kapary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pissaladière", Pissaladière, oraz Pissaladière dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę i sól wymieszać w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodać masło i olej. Używając zakrętów on / off, przetwarzaj, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Używając włączania / wyłączania, wymieszaj wystarczającą ilość wody 1 łyżkę na raz, aby utworzyć wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik i schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy i tymianek; wymieszaj, aby zmiksować. Przykryć i gotować, aż cebula będą bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół. Odkryć i smażyć, aż większość cieczy odparuje i cebula są złote, o 10 minut dłużej. Wymieszać kapary. Doprawić solą i pieprzem. Całkowicie ostudzić; wyrzucić liść laurowy. (Ciasto i nadzienie można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać ciasto schłodzone. Przykryć i schłodzić wypełnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
KaparyKapary
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
CiastoCiasto
TymianekTymianek
3
Pozostawić ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Rozgrzej piekarnik do 218°. lekko naoliwiaj dużą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na mące do 11-calowej okrągłej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Ciasto przełożyć na przygotowany arkusz. Zagniatać krawędzie ciasta, tworząc stand-up granicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Nadzienie rozłożyć równomiernie na cieście. Ułożyć oliwki i anchois dekoracyjnie na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
OliwkiOliwki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
8
Piec pissaladire, aż skorupa będzie chrupiąca i złota, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przełożyć na talerz i podawać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn