Pinto - Bean Mole Chili

Pinto - Bean Mole Chili
Przepis Pinto-Bean Mole Chili jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,72 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, ząbki czosnku, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Spróbuj Pinto - Bean Mole Chili, Pinto Bean Chili, oraz Chili z wołowiną i fasolą Pinto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
2
Rozgrzać suchą ciężką patelnię średnią na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles, otwarty płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż giętkie i lekko zmienione w Kolorze, o 30 sekund. Rozerwać na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Nasiona kminku Pulse i chiles w szlifierce, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Papryka ChiliPapryka Chili
4
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać z oregano, cynamonem i 1 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Cebulę ugotować na oleju w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minuta, następnie dodać mieszaninę chile i gotować, mieszając, 30 sekund. Wymieszać z cukinią i jarmuż i gotować, pod przykryciem, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
JarmużJarmuż
7
Dodaj skórkę, cukier, czekoladę, pomidory z sokiem i wodą i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzekoladaCzekolada
PomidorPomidor
SokSok
CukierCukier
WodaWoda
8
Wymieszać fasolę i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
SólSól
1
Chili poprawia smak, jeśli wykonane 1 do 2 dni wcześniej. Chill, uncovered, until cool, then cover.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
2
Dane Żywieniowe

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Marques de Caceres Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Marques de Caceres Cava
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn