Pilaw z jęczmienia i szparagów

Pilaw z jęczmienia i szparagów
Pilaw z jęczmienia i szparagów może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 424 kalorie, 9g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.29 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cebulę, szparagi, olej z pestek winogron i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jęczmień I Muszka Pilaf, Pilaw Jęczmienny, oraz Pilaw Jęczmienno-Ryżowy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu na średnim ogniu, dodać olej i podsmażyć cebulę i czosnek, aż półprzezroczyste i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać jęczmień i wymieszać, aby jęczmień został pokryty olejem i zaczął tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Zmniejszyć ogień i powoli dodać bulion warzywny trochę na raz do prażonego jęczmienia. Stale mieszaj, aż cała dodana ciecz odparuje, a następnie dodaj więcej. Kontynuuj to, aż wszystkie zapasy zostaną wykorzystane. Zmniejszyć ogień do minimum i dodać szparagi. Gotować na wolnym ogniu, aż szparagi są gotowane, zwykle około 8 minut. Uwaga kucharza: ewentualnie szparagi można najpierw blanszować we wrzącej wodzie, a następnie dodać do gotowanego jęczmienia. To pozwoli Ci zaoszczędzić czas, jeśli się spieszysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
JęczmieńJęczmień
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Wymieszaj śmietanę, ser i masło, a przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
5
Przełożyć do miski i udekorować posiekaną bazylią przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn