Pilaw z jęczmienia i szparagów
Pilaw z jęczmienia i szparagów może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 424 kalorie, 9g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.29 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cebulę, szparagi, olej z pestek winogron i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jęczmień I Muszka Pilaf, Pilaw Jęczmienny, oraz Pilaw Jęczmienno-Ryżowy.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu, dodać olej i podsmażyć cebulę i czosnek, aż półprzezroczyste i miękkie.
Dodać jęczmień i wymieszać, aby jęczmień został pokryty olejem i zaczął tosty.
Zmniejszyć ogień i powoli dodać bulion warzywny trochę na raz do prażonego jęczmienia. Stale mieszaj, aż cała dodana ciecz odparuje, a następnie dodaj więcej. Kontynuuj to, aż wszystkie zapasy zostaną wykorzystane. Zmniejszyć ogień do minimum i dodać szparagi. Gotować na wolnym ogniu, aż szparagi są gotowane, zwykle około 8 minut. Uwaga kucharza: ewentualnie szparagi można najpierw blanszować we wrzącej wodzie, a następnie dodać do gotowanego jęczmienia. To pozwoli Ci zaoszczędzić czas, jeśli się spieszysz.
Wymieszaj śmietanę, ser i masło, a przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i udekorować posiekaną bazylią przed podaniem.