Pilaw z brązowego ryżu z migdałami i pietruszką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj brązowy ryż pilaw z migdałami i pietruszką spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 270 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz prażone migdały, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami, Ryż pilaw migdałowy, cytrynowy i Pietruszkowy, oraz Pilaw ryżowy z marchewką, groszkiem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 6 protokół. Wymieszać z ryżem i gotować przez 1 minutę.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż ryż jest miękki i bulion jest wchłaniany, 20 do 25 minut. Wymieszać natkę pietruszki, migdały, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i przełożyć do miski.