Pilaw ryżowy Basmati z Prosciutto, fasolą Garbanzo i Orzo
Pilaw ryżowy Basmati z Prosciutto, fasolą Garbanzo i Orzo to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka koszernej soli i świeżo popękanego pieprzu, pokrojona w kostkę marchew, liść laurowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ryż Basmati z nasionami lnu i fasolą Garbanzo, Orzo z prażoną fasolą Garbanzo, oraz Pilaw ryżowy Basmati z morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić olej do średnio wysokiego ciepła w średnim, ciężkim dnie garnka z ściśle przylegającą pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać prosciutto i chrupiące, aż będzie lekko złoty i tłuszcz renders, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
3
Dodać marchew, papryka i cebula i gotować, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać z orzo i ryżem. Tosty, aż ziarna będą równomiernie pokryte olejem, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wlać bulion i sok z cytryny do tego samego garnka. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać garbanzos i liść laurowy i mieszać do połączenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż orzo i ryż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Wyjąć z ognia po całkowitym wchłonięciu cieczy, 12 do 15 minut.
7
Pozostaw pilaw, przykryty, przez 5 pełnych minut. Puch z dwoma widelcami, usunąć liść laurowy i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać szalotki i służyć ozdobione liśćmi bazylii i mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka