Pilaw Ryżowy
Pilaw ryżowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 309 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotki, oliwa z oliwek, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pilaw Ryżowy Z Orzechów Sosny (Piñon Rice Pilaf), Pilaw ryżowy warzywny w kuchence ryżowej, oraz Rice Cooker Rice Pilaf.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i wodę do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj ciepło.
W innym rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować przez około 3 protokół. Wymieszać z ryżem, doprawić solą i pieprzem, do smaku i gotować przez kolejne 2 minuty.
Wlać gorącą mieszaninę bulionu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i przykryć rondel. Gotować, aż płyn wchłonie się i ryż będzie miękki, o 20 protokół. Wymieszać orzechy włoskie i smak przyprawy, dostosowując w razie potrzeby.
Przełożyć pilaw do miski i podawać.