Pikantny tagine jagnięcy

Pikantny tagine jagnięcy
Przepis na Tangy Lamb Tagine można przygotować w około 8 godzin i 40 minut . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 2,59 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis zawiera 439 kalorii , 38 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką migdały, mielony cynamon, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń jagnięca z pikantnym sosem jagnięcym , Tagine jagnięce i Tagine jagnięce .

Instrukcje

1
Posyp jagnięcinę solą i pieprzem. W holenderskim piekarniku podsmaż mięso partiami na 2 łyżkach oleju. Używając łyżki cedzakowej, przenieś do 4- lub 5-qt. powolna kuchenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Na tej samej patelni podsmaż marchewkę, cebulę, czosnek i skórkę cytrynową na pozostałym oleju, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać sok z cytryny, imbir, cynamon, kminek i paprykę; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj do wolnowaru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
5
Dodać bulion, wermut, miód i daktyle. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
DaktyleDaktyle
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
6
Posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn