Pikantny stek na patyku
Pikantny stek na patyku wymaga z grubsza 16 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 18g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, paprykę, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek na patyku, Hoisin BBQ Steak-on-a-Stick z salsą ananasową, oraz Stek z kurczaka smażony na patyku z sosem Whatsthishere.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 24 szaszłyki bambusowe, moczone w wodzie przez 30 minut
Pokroić stek spódnica przeciwko ziarna na 1/2-cala kawałki grubości. Szaszłyk każdy kawałek steka na bambusowe szaszłyki. Popchnij szaszłyk, aby stek był najbliżej płaskiego końca szaszłyka, a punkt szaszłyka był na dole.
Umieść na blasze lub blasze do pieczenia.
W małej misce połączyć pikantne przyprawy stek i papryka i posypać stek. Gotować na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Grillować przez 2 do 3 minut na stronę.
Pokrój kantalupę na pół, używając łyżki z nasion.
Połówki kantalupy umieścić na talerzach z dolnymi końcami w dół.
Umieść mały ramekin w otworze każdej połowy; to przytrzyma sos do zanurzania.
Wyjmij szaszłyki z grilla i przyklej każdy szaszłyk do kantalupy.
W średniej misce połącz wszystkie składniki.
Dobrze wymieszać i przenieść do ramekin w kantalupie.
W średniej misce połącz wszystkie składniki.
Dobrze wymieszać i przenieść do ramekin w kantalupie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty