Pikantny stek na patyku

Pikantny stek na patyku
Pikantny stek na patyku wymaga z grubsza 16 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 18g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, paprykę, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek na patyku, Hoisin BBQ Steak-on-a-Stick z salsą ananasową, oraz Stek z kurczaka smażony na patyku z sosem Whatsthishere.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: 24 szaszłyki bambusowe, moczone w wodzie przez 30 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Pokroić stek spódnica przeciwko ziarna na 1/2-cala kawałki grubości. Szaszłyk każdy kawałek steka na bambusowe szaszłyki. Popchnij szaszłyk, aby stek był najbliżej płaskiego końca szaszłyka, a punkt szaszłyka był na dole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cheddar, Tarty, Do PosypaniaSer Cheddar, Tarty, Do Posypania
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Umieść na blasze lub blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
W małej misce połączyć pikantne przyprawy stek i papryka i posypać stek. Gotować na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej na średnim ogniu. Grillować przez 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortille Mączne, 8 CaliTortille Mączne, 8 Cali
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Odetnij końce kantalupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
6
Pokrój kantalupę na pół, używając łyżki z nasion.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
7
Połówki kantalupy umieścić na talerzach z dolnymi końcami w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
8
Umieść mały ramekin w otworze każdej połowy; to przytrzyma sos do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Wyjmij szaszłyki z grilla i przyklej każdy szaszłyk do kantalupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
W średniej misce połącz wszystkie składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dobrze wymieszać i przenieść do ramekin w kantalupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
W średniej misce połącz wszystkie składniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dobrze wymieszać i przenieść do ramekin w kantalupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn