Pikantny Popcorn z Piment D ' Espelette i migdałami Marcona
Przepis Pikantny Popcorn z Piment D ' Espelette i migdałami Marconan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ta przystawka ma 251 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ziarna popcornu, sól, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: Penne z Piment d ' Espelette, Grillowany łosoś z czarną fasolą i majonezem Piment D ' Espelette, oraz Grillowany łosoś z czarną fasolą i majonezem Piment D ' Espelette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 1/2 łyżeczki piment d ' Espelette i 1/2 łyżeczki soli w małej misce i rezerwy.
Roztopić masło w małym rondlu overmedium ciepła.
Wyjąć z ognia; wymieszać wmieszać 1/2 łyżeczki piment d ' Espelette i 1/2 łyżeczki soli.
Połącz ziarna popcornu i peanutoil w dużym głębokim garnku z pokrywką.
Heat overmedium-wysokie ciepło, czasami wirując tak, że ziarna popcornu są pokryte olejem. Przykryj garnek. Kiedy popcorn kernelsstart popping, obróć garnek nad palnikiem, aż wszystkie jądra pękną.
Usuń popcorn z ciepła. Natychmiast dodać roztopioną mieszaninę Butter i migdały Marcona topot. Przykryj garnek. Używając rękawic kuchennych, mocno przytrzymaj garnek i pokrywkę razem i wstrząśnij, aby popcorn i migdały Marcona były dobrze pokryte roztopioną masłem.
Przenieś mieszankę popcornu do miski do serwowania.
Posypać reserved piment d ' Espelette-saltmixture i podawać.
* Delikatne migdały hiszpańskie, które są zwykle palone i solone; dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i naturalną oraz online fromlatienda.com.
Piment d ' Espelette to gruboziarnisty proszek chili wytwarzany z
Espelette pepper. Jest dostępny w sklepach specialtyfoods oraz od zingermans.com.