Pikantny Makaron Szechuan
Pikantny makaron Szechuan jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Jeśli masz zieloną cebulę, olej sezamowy, masło orzechowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 25 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Makaron Szechuan, Makaron szechuański z brokułami, oraz Makaron Sezamowy Szechuan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanej miarce 2 szklanki wymieszać składniki sosu z trzepaczką drucianą, aż dobrze się wymieszają; odstawić.
W dużej zbiorniku podgrzać 4 ćwiartki wody do wrzenia na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia; dodać makaron.
Odstawić 8 do 10 minut lub do makaronu są miękkie; odcedzić.
Tymczasem w wok lub 12-calowa patelnia nonstick, rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na średnim ogniu około 1 minuty.
Dodać wieprzowinę i czosnek; gotować około 5 minut, rozbijając wieprzowinę na małe kawałki drewnianą łyżką, aż wieprzowina nie będzie już różowa.
Dodaj marchew, paprykę, zieloną cebulę i płatki pieprzu; gotować 3 minuty, mieszając 3 lub 4 razy.
Wymieszać ponownie mieszankę sosu z trzepaczką do rekombinacji; wlać do woka. Wymieszać do pokrycia mieszaniny z sosem.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; dusić około 3 minut, mieszając od czasu do czasu, do mieszania smaków. Wymieszać z olejem sezamowym.
W dużej misce do serwowania, delikatnie wymieszać makaron z mieszanką sosu do płaszcza.