Pikantny Linguine z halibutem i pomidorem
Pikantny Linguine z halibutem i pomidorem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 638 kalorii, 36g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe—obrane, wino, filety rybne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Linguine Z Pikantnym Porem I Sosem Pomidorowym, Linguine z pikantnym porem i sosem pomidorowym, oraz Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rybę wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i bazylią. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance połącz pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z rozgniecionym czosnkiem i suszonymi chiles. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż czosnek zmieni kolor na złoty. Odrzuć czosnek i chiles.
Dodać cebulę i czosnek mielony do zapiekanki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 4 protokół. Wymieszać pomidory i wino, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Podnieść ogień do umiarkowanie wysoki, dodać rybę i gotować, mieszając, aż ryba jest nieprzezroczysta, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem, gotować linguine w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż al dente; odcedzić.
Dodać makaron do sosu rybnego, dobrze wymieszać i podawać.