Pikantny Kuskus z owocami morza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 478 kalorii, 36g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście laurowe, sok z małży, pastę chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Owoce Morza Kuskus Paella, Sałatka Z Owocami Morza Kuskus, oraz Pikantna Zupa Z Owoców Morza.
Instrukcje
1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj marchew, seler, i czosnek; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
4
Dodaj pomidory z sokami i 1 butelkę soku z małży i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu 10 minut. Przykryć i dusić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Pomidor
5
Przenieść mieszaninę do procesora. Zmiksować na tłusty puree; powrócić do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Wymieszać w 2 butelkach soku z małży, aby zrobić bulion pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Pomidor
Bulion
7
Połącz małże, małże i wino w innym dużym garnku. Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż małże i małże otwarte, o 8 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś małże i małże do miski (wyrzuć te, które nie otwierają się). Przecedzić płyn do gotowania na bulion pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Pomidor
Bulion
Małże
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Cukierki Peachie-o
Garnek
8
Umieścić kuskus w dużej misce. Przynieś 2 1/2 szklanki wody, 3 szklanki bulionu pomidorowego i 1/4 szklanki oleju do zagotowania w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Pomidor
Bulion
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
9
Wymieszać z kuskusem. Przykryć; odstawić do wchłonięcia płynu, około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć; odstawić, aż będzie gotowy do służby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kuskus
10
W międzyczasie wymieszaj tymianek i liście laurowe w pozostałym bulionie pomidorowym w garnku i zagotuj na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pomidor
Bulion
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodaj rybę. Przykryć i dusić 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
12
Dodaj krewetki; przykryć i dusić, aż owoce morza jest nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
13
Dodaj zarezerwowane małże i małże. Przykryć; odstawić na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Małże
Małże
14
Kuskus na talerzu. Top z owoców morza. Łyżka bulionu pomidorowego do zwilżenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Owoce Morza
Pomidor
Bulion
15
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
16
Wymieszać 3/4 szklanki bulionu pomidorowego i gorącej pasty chili w małym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Pomidor
Bulion
17
Podawać kuskus, przechodząc mieszaninę chili i pozostały bulion osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus
Bulion
Papryka Chili
18
* Sambal oelek jest dostępny na rynkach azjatyckich i niektórych supermarketach.