Pikantny kurczak z makaronem Ramen
Przepis pikantny kurczak z makaronem Ramen jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 9 i kosztuje 45 centów za porcję. Mieszanka różyczek brokułów, makaron z kurczakiem ramen, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Slow Cooker Chicken Ramen Noodles, Pikantne krewetki i Saucy guacamole Ramen Noodle Bowl, oraz Pikantny Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń Pakiety przypraw z pakietów makaronu; zarezerwuj 1 pakiet (Odrzuć pozostałe pakiety przypraw). Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając Pakiety przypraw (nie spuszczać); utrzymywać ciepło.
Połącz kurczaka i zarezerwowany pakiet przypraw w średniej misce.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę kurczaka; smażyć 5 minut lub do czasu zakończenia.
Dodać brokuły i paprykę; smażyć 2 protokół lub do miękkości. Wymieszać z sosem sojowym.
Połącz miksturę z kurczakiem i makaronem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.