Pikantny Kurczak Pieczony Miodem
Pikantny kurczak pieczony miodem to bezglutenowe i pierwotne przepis z 1 porcją. Na 16,26 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 343g białka, 332g tłuszczu, oraz w sumie 4995 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, pieprz cayenne, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantne Miodowo-Sojowe Pieczone Udka Z Kurczaka, Pikantne skrzydełka pieczone miodem, oraz Pikantne Migdały Prażone Miodem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Kurczaka opłukać i osuszyć; umieścić na patelni.
W misce, wymieszać miód, chili w proszku, kminek, pieprz cayenne, sól, i czosnek w proszku. Używając rąk, rozetrzyj mieszaninę miodu na całym kurczaku. Kurczak zapiekany z roztopionym masłem.
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż skóra zacznie brązowieć, 30 do 45 minut. Kurczaka zalać sokami na patelni.
Zmniejsz ciepło do 350 stopni F (175 stopni C)i piecz, aż nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, około 1 1/2 do 2 godzin. Baste sporadycznie podczas pieczenia. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytywać 180 stopni F (80 stopni C).
Wyjmij kurczaka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.