Pikantny Kurczak Migdałowy
Pikantny kurczak migdałowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 610 kalorii, 34g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz blanszowane migdały, kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Pikantny gulasz z kurczaka i migdałów, Gładki i pikantny sos migdałowy, oraz Pikantne krewetki z sosem czosnkowo-migdałowym.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i saute przez około 10 protokół, lub do lekko rumiane ze wszystkich stron.
Usuń kurczaka z patelni i umieścić w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Do patelni dodać galaretkę, musztardę, migdały, cukier, sok i cynamon. Wymieszać i gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż galaretka się rozpuści.
Wlać mieszaninę na kurczaka.
Przykryć naczynie i piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Zdjąć pokrywę i piec dodatkowe 10 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez (już różowy wewnątrz).