Pikantny kurczak imbirowo-pomarańczowy z brokułami

Pikantny kurczak imbirowo-pomarańczowy z brokułami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 42g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz rosół z kurczaka, pomarańcze, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantny kurczak pomarańczowo-imbirowy (Trader Joe ' s @ Home), Piersi kurczaka grillowane z pikantną glazurą pomarańczowo-imbirową, oraz Brokuły z masłem imbirowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Umieść kurczaka i sos sojowy w płytkim naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 15 minut.
Brokuły gotować we wrzącej wodzie 3 minuty; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić. Odstawić.
Odcedzić kurczaka, rezerwując sos sojowy; pogłębiać plastry kurczaka w skrobi kukurydzianej.
Brązowy kurczak, partiami, w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu 1 minutę z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Usuń kurczaka z patelni, zastrzegając drippings na patelni; keep Chicken warm.
Dodaj reserved sos sojowy, cebula, i dalej 5 składniki do reserved kapie w patelni; smażyć 2 do 3 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Dodaj bulion z kurczaka i marmoladę, mieszając, aż Marmolada się rozpuści. Powrót kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać brokuły i pomarańcze i podawać natychmiast.