Pikantny Kurczak Brzoskwiniowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego kurczaka brzoskwiniowego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sos sojowy, jędrne dojrzałe brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sweet ' n ' Savory Peach Chicken, Pikantne Krewetki & Brzoskwinia Stir Fry, oraz Brzoskwiniowy Kurczak z brzoskwiniowym bulgurem.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Sezon kurczaka po obu stronach z solą i pieprzem, dodać do patelni i gotować, aż rumiane, o 2 protokół na stronie. W międzyczasie połączyć brązowy cukier, sos sojowy, ocet ryżowy i sok pomarańczowy w małej misce i odstawić. Gdy kurczak jest rumiany, przełożyć na talerz i odstawić.
Dodać imbir i czosnek na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj rosół z kurczaka, mieszankę sosu sojowego i brzoskwinie na patelnię. Podgrzać do wysokiej temperatury i gotować, odsłonięte, przez około 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos ładnie zgęstnieje i brzoskwinie zmiękną.
Dodać kurczaka z powrotem do patelni z sosem, zmniejszyć ogień do umiarkowanego-niskie, przykryć i gotować przez około 5 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez.
W międzyczasie, toast migdały na suchej patelni na średnim ogniu mieszając często, aż złoty kolor i pachnące, o 2 protokół.
Podawać kurczaka polane sosem i posypane prażonymi migdałami.